Total Pageviews

Saturday, June 9, 2012

CORUPTIA LA SIGHETENI: Nemernicul de NemesCoruptia in Sighetu-Marmatiei poarta numele de Ovidiu Nemes:

Status Update
By Gheorghe Mihai Barlea
Legislaţia României prevede pedepse aspre pentru lucrătorii din administraţie care îşi bagă mâna în bugetul statului, iar dacă acest lucru se întâmplă în formă continuată, situaţia se complică.şi.mai.mult..
Chiar dacă în ultima vreme Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început să-i sperie câtva pe marii şmecheri ai economii de tranziţie, totuşi se pare că Sighetul a rămas pe mai departe un orăşel plin de istorie în care anchetele procurorilor nu vor să tulbure liniştea interlopilor. Unul dintre personajele care sfidează nu doar legile statului, ci până şi cele mai elementare reguli ale bunului simţ, este viceprimarul oraşului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

Viceprimarul.Nemeş.şi...uitarea

Ovidiu Nemeş a fost ales viceprimar al oraşului Sighet, în anul 2008, iar scopul acestuia părea să fie acela de a servi interesele sighetenilor şi dezvoltarea oraşului, urmând să-şi pună în aplicare ideile noi de tânăr politician, după cum a şi promis de altfel în campania electorală. Ei bine, situaţia a luat o cu totul altă turnură odată cu instalarea în fotoliul călduţ de vice a lui Nemeş, acesta fiind mult mai intresat de propriile interese decât de bunăstarea cetăţenilor.
Un alt aspect demn de luat în calcul este şi acela al faptului că, pentru a se simţi oarecum protejat de eventuale atacuri din partea organelor de anchetă, domnul viceprimar şi-a tras şi un mic trustuleţ de presă locală, cu care ţine oarecum sub control micii infractori din structurile statului care tremură sărmanii de frică în faţa mogulaşului sighetean.
Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali, reglementează printre altele modul în care trebuie depuse de către aleşii locali declaraţiile de avere precum şi cele de interese, dar, pentru domnul Ovidiu Nemeş, se pare că respectiva lege nu are niciun efect, aceasta fiind probabil din punctul domniei sale de vedere mai mult... facultativă.
Pe aceste considerente, viceprimarul Ovidiu Nemeş a „uitat” se pare să-şi declare toate firmele şi firmuleţele pe le are în administrare sau la care este acţionar. Probabil şi datorită numărului mare de firme pe care le-a avut şi înainte de a ocupa funcţia de viceprimar. Printre acestea numărându-se SC Omega SRL, SC Roka Agregate SRL, SC Standard QM SRL, SC Arnaldi Global SRL, SC RO-Galeria SRL, SC Ovexim Construct SRL .
După ce s-a ales cu funcţia de viceprimar, domnul Nemeş a trecut unele dintre firme în administrarea soţiei, a tatălui şi a mamei, iar altele au fost date în administrare prietenilor apropiaţi. Însă,cu toată grija de care a dat dovadă, viceprimarului tot i-au mai rămas pe din afară câteva firme, pe care de altfel nici nu le-a mai trecut în declaraţia de avere, urmând probabil să-i amintească cei de la Agenţia Naţională de Integritate că acest lucru este legal şi obligatoriu. 

Două dintre firmele „uitate” şi la care vicele sighetean figurează ca asociat şi administrator în documentele Registrului Comerţului, sunt SC Ro-Galeria SRL şi SC Future House SRL. Şi, poate când trec cei de la ANI pe la dumneavoastră domnule Nemeş nu veţi „uita” să-i duceţi la o cafea măcar...acolo, ştiţi dumneavoastră, aproape de Primărie... la Cafe Brick. Sau la „Arena” o să poată savura cafeaua mai bine? Nu de alta, dar ...aşa-i frumos!

Ecuaţiile.lui.Ovidiu.Nemeş...sfidează..matematica

Deşi în 2009, România a intrat serios în criză, pe unii funcţionari publici se pare că acest lucru nu i-a afectat chiar deloc, ba dimpotrivă, i-a ajutat să prospere. Astfel că, dintr-un venit anual de numai 38 758 lei, adunat de Ovidiu Nemeş împreună cu soţia sa, care provine din salariul de viceprimar de 30.108 lei şi din retribuţia de director a soţiei, la firma SC Omega SRL (n.r.firmă a cărui administrator a fost Ovidiu Nemeş, iar acum este administrator soţia Anişoara Maria Nemeş şi tatăl viceprimarului, Gheorghe Nemeş, cei doi fiind acţionari cu părţi egale de 50% fiecare), în valoare de 8 650 lei, familia Ovidiu Nemeş a reuşit anul acesta să-şi cumpere un autoturism marca BMW X3, fabricat în 2008 ,un Mercedes classa S,Un jeep TOYOTA, 20 TIR-uri şi să-şi suplimenteze, într-un singur an, colecţia de bijuterii şi ceasuri cu piese în valoare de 700 de euro. Asta, ţinând cont şi de faptul că din 2006, domnul Nemeş trebuie să plătească şi ratele unui credit ipotecar de 45 000 de euro scadent în 2026, care slăbeşte lunar bugetul familiei cu valoarea ratei care trebuie.achitată.la.bancă.
În altă ordine de idei, din declaraţia de avere a viceprimarului reiese că în bugetul familiei nu intră niciun leu sub formă de profituri provenite de la una dintre firmele familiei. Astfel că, ne întrebăm dacă SC Omega SRL nu are profit, sau la mijloc ar fi vorba despre o mică evaziune.fiscală.?
Un calcul simplu ne arată faptul că, între banii care intră anual în casa viceprimarului conform declaraţiei de avere şi cheltuielile anuale ale acestuia există serioase discrepanţe, lucru care ne duce cu gândul la alte ”surse” decât cele care pot fi făcute publice, din care, viceprimarul îşi rotunjeşte veniturile. Poate cei de la DNA vor reuşi în cele din urmă, să dezlege misterul succesului pe care îl are domnul Nemeş în afaceri de când a devenit viceprimar al Sighetului şi în acelaşi timp şi un mic... mogulaş.


IZ PENAL, Senator Mihai Birlea.


Description: http://content.ad20.net/Storage/0_0/blank.gif

›B. Ştiinţă

Prionii – ucigaşii nevăzuţi din creier

C. Eveniment IN LOS ANGELES:  iulie 12: RECITAL ION CARAMITRU & AURELIAN-OCTAV POPA - EMINESCU la Los Angeles si Bay Area - iulie 2012] - olgalazin@gmail.com - Gmail:

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment

Post your comments: