Total Pageviews

Tuesday, June 6, 2017

Cum să scapi de partenerii toxici şi să împiedici să mai atragi astfel de oameni - olgalazin@gmail.com - Gmail

Citeste: Cum să scapi de partenerii toxici şi să împiedici să mai atragi astfel de oameni - olgalazin@gmail.com - Gmail

Unele doamne şi domnişoare se plâng că au avut neşansa să cunoască şi să se lase cucerite de aşa-zişi „parteneri toxici”, nu-i lăsa „să-şi facă de cap”.

Aşadar, doamnelor şi domnişoarelor, în continuare vă prezentăm un scurt ghid asupra atitudinilor şi comportamentelor pe care trebuie să le revizuiţi ca să nu mai atrageţi în viaţa voastră parteneri toxici.

Iată care sunt principalele greşeli pe care trebuie să le evitaţi:


cum sa scapi de iubitii enervanti


1. Bunătatea dusă la extrem

Nu mai căuta să fii mereu politicoasă şi înţelegătoare indiferent de conjunctură. Nu mai tolera întârzierile sau schimbările de plan impuse pe ultima sută de metri. Dacă manifeşti prea multă înţelegere faţă de partenerul toxic, practic nu faci altceva decât să-l încurajezi să abuzeze mai departe de bunătatea ta.

2. Acordarea de prea multă încredere

Chiar şi cel mai rău om de pe pământ are şi laturi bune, dar nu este deloc constructiv să abordezi relaţia cu un partener toxic prin prisma acestui principiu. Multe femei investesc prea multă încredere în partenerii lor de viaţă, chiar şi atunci când există semne concrete de minciună şi înşelăciune. Nu mai accepta compromisuri şi nu te mai oferi pe tavă unui bărbat egoist, alunecos şi mincinos.

3. Implicarea activă în „salvarea” partenerului de la autodistrugere

Principalele victime ale acestei capcane sunt femeile care duc un stil de viaţă sănătos şi ordonat. Bărbaţii toxici manifestă foarte mult interes pentru această tipologie, asta pentru că, în sinea lor, îşi doresc cu adevărat să-şi schimbe obiceiurile rele (dependenţa de alcool, de exemplu) şi privesc aceste femei ca pe un sprijin valoros pentru ei. Cu toate acestea, oricât de tentată ai fi să te implici în „salvarea” unui astfel de bărbat, stai deoparte! Bărbaţii toxici nu se schimbă niciodată! Chiar dacă fac anumite eforturi în acest sens la început, mai târziu vor reveni la viciile vechi şi partenera va deveni complet inexistentă în ochii lor.

4. Implicarea activă în modelarea partenerului

La fel ca în cazul de mai sus, încetează să mai preţuieşti partenerul toxic pentru ceea ce ar putea deveni dacă ar scutura balastul, ci pentru ceea ce este de fapt în prezent! Nu ţine de datoria ta să lupţi mereu să „repari” partenerul toxic, pentru că nu vei reuşi niciodată „operaţia perfectă.” La fel, nu mai nutri aşteptări în tot ceea ce ţine de schimburi, indiferent că e vorba de sentimente, de răbdare, de implicare sau de orice alt gest altruist. Bărbaţii toxici sunt străini de orice formă de afecţiune, aşa că nu-ţi vor răspunde niciodată cu aceeaşi monedă!


Bărbatului toxic îi lipseşte empatia, dar poate specula foarte uşor slăbiciunea partenerei şi transforma empatia acesteia într-o armă în folosul său. Unii bărbaţi toxici ar putea fi nominalizaţi chiar pentru premiul Oscar pentru cel mai bun rol de victimă jucat în relaţia amoroasă. Ai grijă să nu te laşi manipulată de trucurile la care poate recurge un astfel de actor ca să te impresioneze când are nevoie de bani sau de alte favoruri!

6. Naivitatea în materie de dragoste

Bărbatul toxic nu-şi doreşte să aibă alături o femeie cu o percepţie sănătoasă asupra iubirii într-o relaţie de cuplu, dar poate manipula foarte abil partenera care investeşte iubire în relaţie. Mai ales femeile vulnerabile pot cădea foarte uşor în plasa întinsă de astfel de potenţiali parteneri. Un bărbat toxic face tot ce-i stă în putere să seducă o femeie şi să-i lase impresia că este un iubit extraordinar, după care, odată ce-şi atinge scopul, se foloseşte de afecţiunea câştigată ca să obţină tot ce vrea.

7. Lipsa limitelor sănătoase în relaţie

Evită să dăruieşti prea mult şi să te transformi într-o martiră în dragoste. Nu face greşeala de a-ţi sacrifica propriile nevoi ca să-ţi asumi şi să te preocupi exclusiv de problemele şi de suferinţa simulată a partenerului toxic.

8. Investirea de prea mult efort în ascultarea partenerului

Bărbatul toxic adoră să fie în centrul atenţiei şi să pălăvrăgească despre el cu orele, iar partenera de viaţă este ţinta perfectă pentru satisfacerea acestor nevoi egocentriste. Dacă îi dai apă la moară, în primul rând îi vei gâdila şi mai mult ego-ul, plus că îl încurajezi să creadă că atenţia ta i se cuvine. Nu te mai irosi! Gândeşte-te că un astfel de partener nu te va asculta la rândul lui când vei simţi nevoia să i te destăinui. 


9. Menţinerea unei atitudini prea relaxate şi prea permisive

O relaţie sănătoasă se clădeşte pe încredere şi nu împovărează pe niciunul dintre parteneri cu probleme de încredere sau pretenţii disproporţionate. Dar alături de un bărbat toxic nu poţi avea o astfel de relaţie sănătoasă! Femeile, de regulă, cedează controlul partenerului şi se lasă pe mâna lui, ceea ce creează prilejul perfect ca bărbatul toxic să încalce orice limite de bun-simţ.

10. Autodesconsiderarea şi acceptarea de a rămâne mereu în planul secund

O femeie nesigură şi cu o stimă de sine fragilă este o victimă sigură pentru bărbatul toxic. Dacă nu te preţuieşti singură, nu te aştepta ca un astfel de partener să te preţuiască sau să-ţi insufle cumva încredere. Întemeierea unei relaţii cu un bărbat toxic te va face să te adânceşti şi mai rău în propriile nesiguranţe şi complexe de inferioritate.

11. Resemnarea şi stagnarea în relaţie

Bărbatul toxic studiază bine terenul înainte să aleagă o iubită, şi alege de cele mai multe ori femeia tolerantă pe care o poate manipula în voie şi care nu-l taxează când încalcă limitele. Bineînţeles, un astfel de partener nu are gânduri serioase şi nu va face altceva decât să tărăgăneze relaţia, ţinând iubita în şah cu promisiuni de căsătorie sau cu ameninţări de despărţire, în funcţie de situaţie. Cel mai bun sfat este să te desprinzi şi să cauţi un bărbat care chiar să te preţuiască şi alături de care poţi clădi o relaţie normală şi benefică.
:

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment

Post your comments: